#40 Travelmap.nl is terug als reisblog!

In 2004 startte ik ooit met travelmap.nl. Destijds was het een portal waar men van duizenden reisbestemmingen informatie en reisaanbiedingen kon vinden. Zo’n 10 jaar geleden stapte ik uit Travelmap. Sinds enige tijd heb ik de website weer terug in bezit. Ik heb inmiddels het concept volledig omgegooid.

Buiten de gebaande paden

Ik schrijf niet meer over bekende reisbestemmingen. Juist focus ik mij op reizen buiten de gebaande paden. Naar onbekende, minder gebruikelijke plekken zonder massatoerisme. Ik probeer ze zo veel mogelijk bestemmingen zelf te bezoeken of informatie via bekenden in te winnen. Het heeft een hobby matige opzet. Ik wil er geen commerciële site van maken. Het is leuk om anderen ook te inspireren om een keer iets totaal anders ‘buiten de gebaande paden’ te boeken.

Leuker dan massatoerisme bestemmingen

Ik geloof juist dat onbekende bestemmingen zonder massatoerisme meer reisplezier opleveren. Zeker als je er zonder hoge verwachtingen heen reist. Het geeft meer rust, het is beter voor de wereld en je ontmoet locals die het nog leuk vinden om een reiziger tegen te komen.

Daarnaast doen de onbekende plekken vaak nauwelijks onder voor de bekende massaplekken. Heb je ook een favoriete, onbekende reisbestemming? Laat het mij weten!

Vorige
Vorige

#41 Kies jouw manier van keuzes maken

Volgende
Volgende

#39 Ken jouw persoonlijke kernwaarden!