#54 Thuis ga je het niet bedenken

Thuis ga je het niet bedenken - Op reis krijg je nieuwe ideeën, tank je bij en ontspan je. Dus met de camper maar eens 2 weken door Europa getrokken met 2 vrienden.

Wat is Europa (Mimizan, Bilbao, Viana do Castelo, Lissabon, Tavira, Madrid, Parijs) mooi! Wat ik nu precies wil gaan doen is nog helderder worden (iets met duurzaamheid, app...). De laptop nauwelijks open gehad, mijn notitieboekje vol geklad, bijgetankt, genoten van de zee, natuur, gezelligheid.

Chillen bij de camper

Beentjes over elkaar

Stadiontour Bernabeu Real Madrid

Fietsen door Tavira

Fietsen naar de Spaanse grens

Wandelen naar boven in Sintra

Ideetje…

Met de gravelbike er op uit.

Voor het eerst een golfsurfplank huren en stoere foto’s maken

5600 km rijden met de camper (september is een ideale maand hiervoor: nog voldoende warm en veel ruimte op campings)

Wedstrijd Atletico - Real meepakken - wat een stadion en sfeer!

Ondernemen is topsport. Dus af en toe er even tussen uit, hoeft niet ver weg te zijn, telefoon en laptop in een hoek smijten en de rest gaat van zelf: opladen, nieuwe ideeën borrelen op, tijd voor familie, vrienden en ontspanning. Ik ben er van overtuigd dat zeker naar mate je bedrijf groter wordt dit zulk (redelijk low budget) tripjes meer opleveren dan dat het kost.

PS. Mijn ‘next big thing’ daar ben ik nog niet helemaal uitgekomen, maar ik vertrouw op mijn ‘onderbewust broeden hierop’ en dat het iets met duurzaamheid moet zijn. Bestaande ideetjes zijn in ieder geval tijdens/door de reis nog helderder en duidelijker geworden.

Terug in Groningen…

Net terug van mijn camperreis met 2 vrienden door Spanje en Portugal breng ik de camper meteen terug naar de verhuurder in Hoogkerk. Ik jump op de racefiets en fiets naar huis. Een paar dagen geleden fietsten we nog dwars door Madrid, Bilbao en Parijs. Hier in Groningen ken ik alle tussendoorweggetjes, stoplichten die je kan vermijden en de mooiere straten en parkjes. Wat een geweldige stad woon ik eigenlijk denk ik terwijl ik om mij heen kijk. En wat zie ik toch veel Nederlandse kentekens. Oja, ik ben weer thuis. De Nederlandse fietspaden, daar lopen we mooi mee voorop in de wereld. In Madrid en Parijs was dat wel anders, flink oppassen voor voorbijvliegende taxi's en auto's die het bestaan van tweewielers nog nauwelijks lijken te kennen! Nog een paar jaar dan hebben we hier overdekte fietspaden en wordt de helft van de snelweg fietssnelweg fantaseer ik terwijl ik inmiddels door het stadspark fiets. Bijna thuis. Tijd om alle ideeën opgedaan tijdens de reis eens goed uit te werken.

Sense of Touch

Vorige
Vorige

#55 Tijdens recessie worden winnaars geboren

Volgende
Volgende

#53 Fases van een startup bedrijf