#66 Boektip: Het oneindige spel

Eindelijk heb ik weer eens een boek uit! Het boek ‘het oneindige spel’ (engels: the infinite game) van de bekende schrijver Simon Sinek gaat over dat bedrijven zich meer zouden moeten focussen op hun (lange termijn) bestaansrecht. Dat slechte bestuurders vaak kiezen voor korte termijn (winstgevendheid) versus visionaire leiders die onzekere keuzes durven te maken die op lange termijn zorgen voor bestaansrecht.

Veel voorbeelden
Veel voorbeelden komen aan bod. Over Apple hoe ze in de vorige eeuw hun oude dos-achtige besturingssysteem overboord gooiden voor een meer grafische opvolger. Over Kodak die niet durfde te switchen naar digitale fotografie en nu 40x zo klein is als in hun hoogtijdagen. Over een Amerikaanse drogisterijketen die stopte met de verkoop van sigaretten om echt als gezonde verzorgingswinkel verder te gaan. Tevens worden er gelijkenissen met oorlogen gedaan.

Visie
Het oneindige spel is een interessant boek. Het gaat over leiderschap tonen, echte visie tonen om zo bedrijven te bouwen die eeuwig voortbestaan. Familiebedrijven doen dit vaak beter dan dividend gedreven beursreuzen en VC bedrijven.

Schrijver
De schrijver Simon Sinek is reeds bekend van ondernemersboeken als ‘start with why’. Het boek leest makkelijk weg, soms een tikje langdradig.

Wat lees of luister jij deze zomer?

Vorige
Vorige

#67 Yarinde neemt branchegenoot Buitenplanten.nl per direct over 

Volgende
Volgende

#65 Veams stapt in Yzina