#50 Alles is flinterdun

Alles is flinterdun. Hiermee bedoel ik dat veel zaken net de ene of net naar de andere kant kunnen vallen. Dat kan het verschil zijn tussen een mega succes en geen succes. Omdat die ene persoon het een heel leuk idee vond en ons hielp met nuttige relaties die goed uitpakten. Uit die relaties kwamen weer nieuwe klanten en die noemden onze naam op een verjaardagsfeestje zo kwamen we uit bij die en die. Enzovoorts.


Doordat de markt enorm aantrok (ik zeg maar iets: thuiswerken door corona), door ontwikkeling van duurzame energie groeiden we als kool of doordat een concurrent wegviel konden we floreren. Als die ene ontwikkeling niet had plaats gevonden, was dat nooit gebeurd.

Echt geluk of dwing je geluk af?

Zeker, je moet een beetje geluk hebben, alles is flinterdun, maar je dwingt geluk soms ook af. Door de energie die je uitstraalt tijdens afspraken, je enorme drive, dat ene belletje wat je eigenlijk niet durfde maar toch deed, je enorme doorzettingsvermogen of bijvoorbeeld door die uitgebreide blogpost waarin je iets heel goed had onderzocht en die je had gedeeld op Linkedin kwam je in contact met interessante zelfgestemden.

Hoe dan ook, dan valt het kwartje vaker net jouw kant op. Wie er echt voor gaat en iets echt heel graag wil, dwingt het meeste geluk af. En dat is dan misschien wel geen geluk meer… Ik hou het op: Puur geluk + afgedwongen Geluk = Meeste kans op geluk.

Lees ook mijn blog over het aanverwante onderwerp seredipity toeval.

Vorige
Vorige

#51 Stel jezelf de Youtube vraag

Volgende
Volgende

#49 Zeg nee!