#44 Mijn persoonlijke, favoriete FD Gazellen

De Ondernemersprijs van de FD Gazellen is al jaren elke keer weer een boeiend evenement voor snelgroeiende ondernemers. Elk bedrijf kan meedoen (zonder te betalen, dat is nogal eens anders) en de voorwaarden om te winnen zijn vooraf helder bij de FD Gazellen (zodat je zeker weet dat de winnaars echt zijn en niet die bedrijven waar de sponsors het meest belang bij hebben). Het leuke is dat de FD Gazellen ondernemersprijs ook steeds meer een begrip worden. Meer en meer mensen kennen het, kortom er wordt over jouw bedrijf gepraat. Zelf heb ik de prijs met Gadero een aantal malen gewonnen en dat leverde flink wat publiciteit op. Ook schreeuwden de prijs in onze socials en op onze website van de daken. Dat zorgde voor vulling van vacatures en behoud van personeel. Mensen willen graag bij de winnaars horen!

Met oud-compagnon Wim Dijkstra de gouden FD Gazellen ophalen in Amsterdam (24 maart 2022)



Toffe bedrijven er uit gepikt

Door het concept van de FD Gazellen winnen al snel snelgroeiende zonnepaneel boeren, uitzendbureaus en online marketingbedrijven. Dat wordt nog wel eens als nadeel gezien. Maar wie verder kijkt ziet ook hele bijzondere bedrijven (die niet plek 1,2 of 3 hebben) die hele andere dingen doen, bijvoorbeeld in de maakindustrie, (saas en marketplace) software of iets aparts.

Mijn persoonlijke, favoriete FD Gazellen

Ik ben na de uitreiking op 24 maart 2022 even goed langs alle 691 FD Gazellen van 2021 gestruind. Ik pikte 5 concepten er uit die mij erg aanspraken. Daar maak ik een beetje gratis promotie voor op mijn ondernemersblog, vooral om jullie te inspireren:

  1. https://datachecker.nl/ slimme verificatie software, oa via je mobiel identiteit checken. Al meer dan 10 jaar bezig.

2. https://validsign.eu/nl/ populaire groeimarkt, digitaal ondertekenen van documenten. Wel moordende concurrentie van beursgenoteerde joekels als Docusign.

3. https://socialcarenetwork.nl/ is het bedrijf achter o.a. https://www.nlvoorelkaar.nl/hulpvragen/ een marketplace voor vrijwilligerswerk, net gestart in Duitsland, in Nederland al 11000 projecten, helemaal van deze tijd, steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving.

4. https://raamdecoratie.com niet zomaar een recht toe recht aan webshop, hier zit een stukje complexiteit bij. Doen het bovendien erg goed en hebben 19000 reviews.

5. https://floer.nl Moderne groothandel en merk voor pvc en laminaat vloeren.

Overigens vond ik https://tabledusud.nl/ een terechte juryprijs winnaar! Het maakbedrijf scoorde een top 3 positie met een complex product: tafels e.d op maat maken. Geweldige website bovendien! Heel knap.

Vanaf mei kan jij jouw bedrijf ook inschrijven bij de FD Gazellen, https://gazellen-registratie.fd.nl/ je moet dan wel minimaal 3 jaar oud zijn en in het verste jaar een minimumomzet grens hebben bereikt. Maak gebruik van ondernemersprijzen om jouw onderneming, concept of merk een boast te geven, te leren van anderen en je successen te vieren.

Deloitte fast50 is tot slot ook een eerlijke en interessante ondernemersprijs voor snelgroeiende bedrijven.

Vorige
Vorige

#45 Webshop software kiezen? Mijn tips en ervaringen

Volgende
Volgende

#43 Houthandel Gadero is verkocht, wat een reis (long read)!